A következő napokban átmenetileg szárazabb és egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk, így fokozatosan csökken a csapadékhajlam, már csak elszórtan alakulhat ki egy-egy hűsítő zápor, vagy zivatar. Ma még folytatódik a mérsékelten meleg idő, majd holnaptól jelentős felmelegedés kezdődik, a hétvégén már 30 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 13-16 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak.

null

Szombat: a napsütés mellett átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar csak néhol alakulhat ki. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: vasárnap már ismét nedvesebb, labilis levegő érkezik fölénk, így fokozódik a fülledtség és egyre többfelé várható zápor, zivatar.
A jövő héten is folytatódik a meleg nyári idő, de záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás