A következő 24-36 órában még egy hullámzó frontrendszer alakítja időjárásunkat, így folytatódik a változékony idő. Páradús, labilis léghullámok érkeznek fölénk, ami kedvező feltételeket biztosít a záporoknak, zivataroknak melyek a nap bármely időszakában kialakulhatnak. A zivatargócok azonban kis kiterjedésűek lesznek, így egyes helyek továbbra is szárazon maradnak.

Péntektől már szárazabb, stabilabb levegő érkezik fölénk, ezért több lesz a napsütés és várhatóan tovább erősödik a nappali felmelegedés, ismét 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: gyakran lesz erősen felhős az ég, rövidebb napos időszakok azonban előfordulhatnak. Többfelé várható zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. A változó irányú szél élénk, zivatar környezetében viharos lesz. A délutáni órákra 22-24 fokig melegszik a levegő. A késő esti órákra 20 fok közelébe csökken a hőmérséklet.

null

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan várható zápor, zivatar. A változó irányú szél megélénkül, zivatar környezetében viharossá fokozódik. A hajnali hőmérsékletek 13-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 24-26 fok közé melegszik a levegő.

null

Péntek: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, zivatar legfeljebb néhol fordulhat elő. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 13-16 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén meleg nyári idő várható 30 fok körüli nappali hőmérsékletekkel, néhol egy-egy hűsítő záporral, zivatarral. A jövő hét elején egy gyenge front hatására ismét növekszik a csapadékhajlam és néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás