Déli áramlással több hullámban meleg, páradús levegő érkezik fölénk, így a következő napokban fokozódik a fülledtség, ismét növekszik a zápor, zivatarhajlam. Több-kevesebb napsütésre mindennap számíthatunk, emellett azonban erősen gomolyfelhős időszakok is lesznek és szórványosan, főleg délutánonként záporok, heves zivatarok is kialakulhatnak. Folytatódik az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű idő.

Éjszakánként 15 fok közelébe hűl a levegő, míg a legmelegebb délutáni órákban 25 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók. Vasárnap azonban nem egy helyen 30 fok közelébe melegedhet a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő.

Hétfő: a több-kevesebb napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lesznek és szórványosan zápor, heves zivatar is előfordulhat. A változó irányú szél élénk, zivatar környezetében átmenetileg viharos lesz. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 23-25 fok kötött alakulnak.

Kedd: gyakran lesz erősen felhős az ég, legfeljebb rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. A változó irányú szél erős, néhol viharos lehet. A hajnali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 21-24 fok közé melegszik a levegő. Az alacsonyabb értékeket a tartósan felhős, csapadékos tájakon mérhetjük.

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik a záporokkal, zivatarokkal tarkított idő. A felhősebb, csapadékosabb napokon kevéssel az átlagos alá hűlhet a levegő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhül, csapadék, hűvös, hideg, front, vihar, szél, időjárás