Hazánk időjárását továbbra is egy hullámzó frontzóna alakítja, így folytatódik az elmúlt napokban megszokott változatos idő. Tartós, kiterjedt csapadék ezek után sem valószínű, szórványosan azonban előfordulhatnak kisebb esők, záporok, esetleg gyenge zivatarok. Eleinte frissebb levegő érkezik fölénk, így kissé mérséklődik a nappali felmelegedés, majd ezt követően ismét melegszik az idő, hétfőn már 25 fok köré emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szombat.jpg

Szombat: gyakran lesz erősen felhős az ég, rövid időre azonban kisüthet a nap. Eleinte csak néhol, majd a késő esti, éjszakai óráktól már valamivel többfelé alakulhat ki kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 18-21 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: eleinte még többfelé valószínű eső, zápor, majd a délutáni órákra csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet, már csak néhol alakulhat ki futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

hétfő.jpg

Hétfő: változóan gomolyfelhős, többnyire napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délkeletire forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét kedden még folytatódik a kora nyáriasan meleg idő, de már előfordulhat zápor, zivatar. A hét közepére néhány fokkal frissebb levegő érkezik fölénk, így átmenetileg ismét mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felhős, enyhe, hétvége, front, időjárás