Ma még folytatódik a változékony, mozgalmas időjárás, de nagy mennyiségű csapadék továbbra sem valószínű. A következő napokban azonban már egyre inkább anticiklonális hatások érvényesülnek időjárásunkban, így várhatóan megnyugszik a légkör, naposabb, szárazabb időszak kezdődik.

Szerdán átmenetileg tovább csökken a hőmérséklet, olyannyira, hogy csütörtök hajnalban a szélvédett helyeken akár talaj menti fagy is előfordulhat. Ezt követően azonban már melegebb levegő érkezik fölénk, visszatérnek a 20 fok feletti nappali hőmérsékletek.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: többnyire erősen felhős idő várható, helyenként azonban főleg a délutáni órákban már kisüthet a nap. Összességében többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. Késő estére 11-13 fok közé hűl a levegő.

null

Szerda: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak.

null

Csütörtök: napos, száraz idő várható, csapadék nem lesz. Az északnyugati szél megélénkülhet. A hajnali órákra 2-5 fok közé hűl a levegő, de a mélyebben fekvő völgyekben gyenge fagy sem kizárt. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: vasárnapig további felmelegedés várható, beköszönt a nyárias idő, a nappali hőmérsékletek már 25 fok körül alakulnak. A jövő hét elején azonban újabb markáns hidegfront érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár