A következő napokban is ciklonális hatások érvényesülnek időjárásunkban, így egyelőre marad a változékony, frontokkal tarkított idő. A hétvégén összességében a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb rövid napos időszakok fordulhatnak elő.

Eleinte többfelé, majd az időszak végén már inkább csak szórványosan alakulhatnak ki esők, záporok. Jelentős lehűlés ugyan nem várható, de a csapadékos, szeles időszakokban az eddigieknél jóval alacsonyabb lesz a hőérzetünk.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Péntek: gyakran lesz erősen felhős az ég, legfeljebb rövid időre süthet ki a nap. A délutáni órákig többfelé várható eső, zápor, zivatar, majd fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő.

Szombat: többnyire erősen felhős idő várható, legfeljebb rövid napos időszakok lehetnek. Összességében többfelé várható eső, zápor. Néhol zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak.

Vasárnap: gyakran lesz erősen felhős az ég és szórványosan eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A hajnali órákra 9-11 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódhat a változékony, az átlagosnál kissé hűvösebb idő. Újabb felmelegedés a hétvégétől valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: változékony, lehűlés, felhő, csapadék, zápor, eső, időjárás