A felhőoszlató, leszálló légmozgásoknak köszönhetően túlnyomóan napos, száraz idő várható, legfeljebb kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen.

Az anticiklon fölé délkeleti áramlással továbbra is igen enyhe léghullámok érkeznek, így folytatódik az átlagosnál több fokkal melegebb idő. A következő napokban már jelentősen mérséklődik az éjszakai lehűlés, napközben pedig mindenhol 20 fok fölé, helyenként 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Csütörtök: napos, száraz idő várható, a délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. A késő esti órákra 13-15 fok közé hűl a levegő.

Péntek: a napsütés mellett helyenként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de zápor csak elvétve alakulhat ki. A szél átmenetileg északkeletire fordul és helyenként megerősödik. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak.

Szombat: többnyire napos idő várható, legfeljebb átmenetileg növekedhet meg a gomolyfelhőzet. A délkeletire forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: húsvét hétfőig tart a kellemes meleg idő, majd keddre egy hidegfront hatására átmenetileg jelentősen visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében azonban már újabb melegedés kezdődhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhülés, Húsvét, csapadék, front, lehűlés, tavasz, időjárás, eső