A esőket, zivatarokat hozó ciklon fokozatosan gyengül, elhagyja térségünket, mögötte pedig már szárazabb, néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik fölénk. Eleinte elszórtan még előfordulhat kisebb csapadék, majd egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet. Kissé mérséklődik a nappali felmelegedés, 10 foknál azonban ma sem lesz hűvösebb.

Csütörtökön még csendes, többnyire napos idő várható, majd pénteken egy újabb ciklon közelíti meg hazánkat, így beborul az ég és egyre többfelé várható eső, zápor.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: eleinte még előfordulhatnak borongós tájak, majd fokozatosan elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Elszórtan előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A hajnali órákra -1,+1 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak.

null

Péntek: napközben megvastagszik felettünk a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor. A délkeletire forduló szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. A délutáni órákra 8-10 fok közé enyhül a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hétvége időjárása még bizonytalan, de valószínű, hogy már távozik térségünkből a ciklon, így ismét csökken a csapadékhajlam. Néhány nap eseménytelen, változóan felhős, napos idő következik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár