Továbbra is 24 óránként követik egymást a különböző időjárási frontok, így marad a rendkívül változékony, többnyire erősen szeles idő. Ma a kezdeti hidegfronti hatást ismét melegfronti hatás váltja fel, de átmenetileg szárazabb levegő alakítja időjárásunkat, így több-kevesebb napsütésre mindenhol számíthatunk. 

Pénteken már egy újabb, erősebb hidegfront éri el térségünket, ennek hatására tovább esősödik a légmozgás, helyenként 80-100 km/h erősségű széllökések is előfordulhatnak. Komolyabb csapadék, vagy jelentősebb hőmérsékletváltozás azonban nem várható. 

Szombaton ismét egy melegfront alakítja időjárásunkat, de a péntekinél nyugodtabb idő várható, a délnyugatira forduló szél csak néhol erősödik meg. Kissé erősödik a nappali felmelegedés, ismét 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, jelentősebb felhősödés, illetve újabb csapadék majd az esti, késő esti óráktól valószínű. A változó irányú szél erős lesz. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: eleinte még erősen felhős, vagy  borult idő várható többfelé kisebb esővel, záporral, majd napközben fokozatosan felszakadozik a felhőzet. Az északnyugatira forduló szél többfelé viharossá fokozódik. A hajnali órákra 0,+2 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. 

null

Szombat: változóan fátyolfelhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugatira forduló szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik a rendkívül változékony, frontokkal tarkított idő. Jelentősebb eső vasárnap és jövő hét kedden valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár