Pénteken még egy hidegfront vonul át felettünk, majd a hétvégén már ismét délire fordul felettünk az áramlás amellyel egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. Az éjszakai órákban ugyan még előfordulhatnak gyenge fagyok, napközben azonban főleg vasárnap már 10 fok fölé, helyenként 15 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. A délnyugati szél azonban egyre erősebb lesz, így a ténylegesnél valamivel hűvösebbet érezhetünk. Szombatig többnyire száraz levegő alakítja időjárásunkat, ezért a napsütés lesz túlsúlyban, majd vasárnap kissé nedvesebb légtömeg érkezik fölénk, ismét több lesz felettünk a felhő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: eleinte felhős idő várható, néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat, majd napközben felszakadozik a felhőzet, délután már változóan felhős, nagyrészt napos idő várható. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: a változóan fátyolfelhős ég mellett több-kevesebb napsütés is várható, csapadék nem lesz. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak.

null

Vasárnap: többnyire felhős idő várható, kevés szűrt napsütés azonban bárhol előfordulhat. Néhol előfordulhat jelentéktelen futó zápor. A délnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hajnali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. A délutáni órákra 12-14 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején tovább melegszik az idő, de közben egyre erősebb, időnként viharos lesz a délnyugati szél. A hét közepén azonban már egy újabb hidegfront éri el térségünket, amely mögött ismét hűvösebb levegő áramlik fölénk.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás