Péntekig folytatódik az északnyugati áramlás amellyel már többnyire száraz léghullámok érkeznek fölénk. A következő néhány napban egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb átmenetileg növekedhet meg a gomolyfelhőzet amelyből csapadék sehol sem várható. Napközben a szeles időben 10 fok köré melegszik a levegő, míg éjszakánként a derült, szélcsendes helyeken gyenge fagy is előfordulhat.

Szombattól aztán ismét délire fordul felettünk az áramlás amellyel egyre enyhébb levegő áramlik fölénk. A délutáni órákban már 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, igaz az előző napokhoz képest valamivel kevesebb napsütés valószínű.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Csütörtök: eleinte még előfordulhatnak felhős tájak, majd csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő.

Péntek: változóan felhős, többnyire napos idő várható. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak. A délutáni órákra 9-11 fok közé melegszik a levegő.

Szombat: változóan fátyolfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején további felmelegedés várható, a nappali hőmérsékletek már 15 fok felett alakulnak. A hét közepén azonban ismét visszahűl a levegő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hűvös, február, enyhül, szél, tél, hideg, , vihar, front, csapadék, időjárás