A következő napokban ismét északnyugati áramlás alakul ki felettünk amellyel több hullámban váltakozó nedvességtartalmú, az eddigieknél hűvösebb, de az átlagosnál még mindig enyhébb levegő érkezik fölénk.

Csütörtök estig több hidegfront is áthalad majd felettünk, így változékony, szeles időre számíthatunk. A frontok azonban várhatóan nem lesznek különösebben erősek, így károkozó szélvihar, vagy komolyabb csapadék sem várható. Folytatódik az ilyenkor szokásosnál enyhébb idő, de napról-napra kissé mérséklődik a felmelegedés, a hét közepétől már 10 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: átmenetileg erősebben megnövekszik a felhőzet és elszórtan kisebb eső, futó zápor is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak. A késő esti órákra 5-7 fok közé hűl a levegő.

null

Szerda: az átmeneti felszakadozás után ismét megnövekszik a felhőzet és a délutáni, esti óráktól szórványosan kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak.

null

Csütörtök: felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, néhol futó záporral. Az északnyugati szél továbbra is erős lesz. A hajnali órákra 0,+2 fok közé hűl a levegő. A délutáni órákra 8-10 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: az átmeneti gyenge lehűlés után a hétvégétől ismét egyre melegebb levegő érkezik fölénk, visszatérnek a 15 fok körüli nappali hőmérsékletek.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás