A hétvégén szárazabb levegő alakítja időjárásunkat, így csapadék már nem várható, a napos időszakok között azonban fátyolfelhőmezők sodródhatnak fölénk.

Vasárnaptól egy közelgő ciklon előoldali, meleg áramlásába kerülünk, így további felmelegedésre, kora tavaszias időre számíthatunk. Eleinte kevéssel 10 fok fölé, majd hétfőn már 15 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Az időszak végén azonban fokozatosan élénkül, erősödik a délnyugati szél ami ronthat majd a hőérzetünkön.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szombat: változóan fátyolfelhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő.

null

Vasárnap: a változóan, időnként erősen fátyolfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 0,+2 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak.

null

Hétfő: a több-kevesebb napsütés mellett erősen fátyolfelhős időszakok is előfordulhatnak. A délnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hajnali hőmérsékletek 4-7 fok között alakulnak. A délutáni órákra 15-17 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: keddtől ismét változékonyabbra fordul időjárásunk, a hétvégéig több front is áthalad majd felettünk. Csütörtöktől fokozatosan csökken a hőmérséklet, télies idő azonban továbbra sem várható.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás