Tartósabb déli áramlás alakul ki felettünk, amellyel több hullámban enyhe levegő érkezik fölénk. A gyengén fagyos éjszaka után napközben már 10 fok közelébe melegszik a levegő, a következő napokban pedig akár 15 fok közeli maximum hőmérsékletek is előfordulhatnak.

Váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk, így folytatódik a változékony idő. A több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős időszakok is lehetnek, jelentős, kiterjedt csapadék azonban nem várható, legfeljebb elszórtan alakulhatnak ki futó záporok.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor. A hajnali órákban néhol kisebb hóesés, vagy ónos eső sem kizárt. A délnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. Napközben 6-8 fok közé melegszik a levegő. A késő esti órákra 3-5 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: gyakrabban lesz erősen felhős az ég, közben azonban több-kevesebb napsütés is lehet. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak.

null

Szombat: napos és erősen felhős időszakok váltakoznak, néhol előfordulhat futó zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. A délutáni órákra 12-14 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik a tavasziasan enyhe idő, újabb lehűlés majd a hét második felében valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás