Északnyugat felől egy hidegfront érte el térségünket amely mögött ma már többnyire száraz levegő érkezik fölénk. Elszórtan ugyan előfordulhat futó zápor, vagy havas eső zápor, de tartós csapadék nem várható.

A következő napokban ismét délire fordul felettünk az áramlás amellyel egyre enyhébb levegő érkezik fölénk. Holnap hajnalban még többfelé lehet gyenge fagy, majd ezt követően ismét gyengül az éjszakai lehűlés, napközben pedig pénteken már 10 fok fölé melegedhet a levegő.

Jelentősebb csapadék a következő napokban sem várható, de futó zápor, a csütörtök hajnali, reggeli órákban a még fagyos tájakon gyenge ónos szitálás előfordulhat.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. A késő esti órákra 0 fok közelébe hűl a levegő.

null

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor. A délnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak.

null

Péntek: gyakran lesz erősen felhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Elszórtan várható futó zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 9-12 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig tavasziasan enyhe idő várható, fagymentes éjszakákkal, 10 fok feletti nappali hőmérsékletekkel. A hét második felében azonban bizonytalan mértékű lehűlés valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár