Ma már fokozatosan megszűnik a hidegfronti hatás, nyugodt száraz idő várható. Lesznek helyek ahol átmenetileg erősebben megnövekszik a fátyolfelhőzet, de többnyire a napsütésé lesz a főszerep.

Holnaptól délire fordul felettünk az áramlás amellyel több-fokkal enyhébb levegő éri el térségünket. Az éjszakák ugyan még fagyosak lesznek, napközben azonban már egyre inkább 5 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

Kezdetben folytatódik gyengén felhős, napos idő, majd szombaton egy gyenge melegfronti csapadékzóna éri el térségünket, így több lesz felettünk  a felhő és szórványosan kisebb eső, zápor is előfordulhat. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

csütörtök (1).jpg

Csütörtök: változóan fátyolfelhős, többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg erősebben a felhőzet. A szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak, késő estére -2, 0 fok közé hűl a levegő. 

péntek.jpg

Péntek: többnyire változóan fátyolfelhős, napos idő várható, kisebb körzetekben azonban tartósan ködös, ködfelhős időszakok is lehetnek. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A legmagasabb nappali hőmérsékletek többnyire 4-7 fok között alakulnak, de a tartósan ködös, borult tájakon 0 fok várható. 

szombat.jpg

Szombat: többnyire erősen felhős idő várható, helyenként azonban kevés napsütés is lehet. Szórványosan várható kisebb eső, futó zápor. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 0 fok köré hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hétvégétől tartósabb délnyugati áramlás alakul ki felettünk, így további enyhülés várható, a jövő hét elején már kora tavaszias időre számíthatunk. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: napsütés, köd, felmelegedés, időjárás