Északnyugat felől egy hidegfront éri el térségünket, ennek hatására megmozdul a levegő, az élénk szél átkeveri a megülepedett fagyos légtömeget.

Az óceáni eredetű levegőt szállító front enyhülést okoz, a nappali hőmérsékletek ismét 5 fok felett, sőt helyenként 10 fok közelében alakulnak. Szilveszter éjszakája gyengén fagyosnak, szelesnek ígérkezik, csapadék azonban továbbra sem várható.

Jelentősebb lehűlés a következő napokban már nem várható. Az éjszakák fagyosak lesznek, napközben azonban továbbra is az átlagos fölé, általában 4-6 fok közé melegszik a levegő. A frontok elkerülik térségünket, így erősebb szél, vagy csapadék nem várható.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Kedd: napközben felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 5-8 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő.

Szerda: változóan felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. A hajnali hőmérsékletek -2, 0 fok között alakulnak. A kora délutáni órákra 4-6 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtök: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg a fátyolfelhőzet. A délnyugati szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: vasárnapig folytatódik az eseménytelen, az átlagosnál kissé enyhébb idő. Újabb lehűlés január 5. után valószínű.

Kedves Olvasóinknak eredményekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: december, hidegfront, szilveszter, tél, lehűlés, , eső, csapadék, időjárás