A távolodó mediterrán ciklon mögött északnyugati áramlás alakul ki felettünk amellyel több hullámban hűvös, váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk. A következő napokban tehát változékony, szeles idő várható, jelentős, kiterjedtebb csapadéknak azonban már kicsi az esélye, legfeljebb futó záporok fordulhatnak elő.

Napról-napra kissé csökken a hőmérséklet, télies idő azonban továbbra sem várható. Az éjszakák többnyire fagymentesek lesznek, napközben pedig továbbra 5 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

kedd.jpg
 

Kedd: a változón, gyakran erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan futó zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő. 

 

szerda.jpg

Szerda: felhőátvonulásos idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. 

 

csütörtök.jpg

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: karácsony után kissé tovább hűl a levegő, igaz téli idő azonban továbbra sem várható. Az év utolsó napjaiban ráadásul újabb enyhülés kezdődhet.

Kedves olvasóinknak kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk! 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szeles, felhős, karácsony, enyhe, időjárás