Hazánk egyre inkább az atlanti ciklonok áramlási rendszerébe kerül. A légörvények előoldalán déli áramlással egyre enyhébb, többnyire száraz levegő érkezik fölénk. A következő napokban további erőteljes felmelegedés várható, megjelennek a 15 fok körüli maximum hőmérsékletek és az éjszakák is igen enyhék lesznek. Kisebb körzetekben azonban tartósan fátyolfelhős, vagy ködfelhős időszakok is előfordulhatnak, ezeken a tájakon nem lesz melegebb 8-10 foknál. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

vasárnap.jpg

Vasárnap: többnyire napos idő várható, időnként azonban megnövekedhet a fátyolfelhőzet. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő. 

hétfő.jpg

Hétfő: változóan fátyolfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

kedd.jpg

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. A délutáni órákra 14-16 fok közé melegszik a levegő, de a tartósan felhős helyeken 10 fok várható. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét végéig kitart az átlagosnál jóval enyhébb idő, legfeljebb néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. A hét legvégén már változékonyabbra fordul időjárásunk.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhe, száraz, felmelegedés, tél, időjárás