A tegnap érkezett hidegfront mára nyugalomba jut felettünk, jelentősen mérséklődik a légmozgás, a nap nagy részében napos, száraz időre számíthatunk. A következő napokban azonban újabb frontok és a hozzájuk kapcsolódó csapadékzónák érik el térségünket. Kezdetben még viszonylag hideg levegő lesz a magasban, így holnap az esők mellett havas eső, esetleg átmeneti hóesés sem kizárt. Pénteken azonban ismét enyhébb levegő érkezik fölénk, így a várható csapadék halmazállapota már egyértelműen folyékony lesz.

Csütörtökre kissé tovább hűl a levegő, majd pénteken már ismét 5 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szerda: változóan fátyolfelhős, többnyire napos idő várható. A délnyugatira forduló szél kissé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. Késő estére -2, 0 fok közé hűl a levegő.

Csütörtök: napközben tovább vastagszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső, havas eső. Néhol átmeneti havazás is előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 0 fokig hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak.

Péntek: többnyire borult idő várható, legfeljebb átmenetileg vékonyodhat el a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. A délkeletire forduló szél megélénkül. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a hétvégétől a jövő hét közepéig szárazabb, a mostaninál jóval enyhébb levegő alakítja időjárásunkat. A jövő hét elején már többfelé 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: december, hideg, hűvös, ősz, , csapadék, tél, front, időjárás