A következő napokban is ciklonális hatások alakítják időjárásunkat, így folytatódik a változékony, összességében az átlagosnál több fokkal enyhébb idő. Szerda estig több front is áthalad majd felettünk, emiatt gyakran lesz erősen felhős az ég és időnként változó mennyiségű eső, zápor is előfordulhat. Két front közötti nyugodtabb időszakokban hétfő délután, illetve kedd napközben azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A gyengén felhős, csapadékmentes időszakokban 15 fok köré melegedhet a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

hétfő.jpg

Hétfő: a reggeli órákban még előfordulhat eső, zápor, majd gyorsan csökken a csapadékhajlam, délutánra felszakadozik a felhőzet. A délnyugati szél megerősödik. A délutáni órákra 12-14 fokig melegszik a levegő. A késő esti hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. 

kedd.jpg

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet, kisebb körzetekben pedig tartósan ködös, vagy borult időszakok is előfordulhatnak. Néhol kialakulhat kisebb eső, vagy szitálás. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek többnyire 14-16 fok között alakulnak, de a borongós tájakon 10 fok várható. 

szerda.jpg

Szerda: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható többfelé esővel, záporral. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak, a délutáni órákra 10-12 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a szerdai frontzóna elvonulása után a hét második felében megnyugszik az idő, csapadék már nem valószínű. Kissé tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, de a hőmérsékletek még mindig az átlagos felett alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: átmeneti, hidegfront, csapadék, időjárás