A hétvégén is marad a déli áramlás felettünk amellyel továbbra is enyhe, de átmenetileg valamivel szárazabb levegő érkezik fölénk. Összességében a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb néhány órás napsütés valószínű, de számottevő csapadék szombat estig nem várható. Az éjszakák továbbra is fagymentesek lesznek, napközben pedig a gyengén felhős, naposabb tájakon 15 fok köré melegszik a levegő. Kisebb körzetekben azonban tartósan ködös, rétegfelhős időszakok is előfordulhatnak, ezeken a tájakon nem lesz melegebb 10 foknál. 

Vasárnap már egy hidegfront csapadékzónája éri el térségünket, így megvastagszik a felhőzet és átmenetileg egyre többfelé várható eső, zápor. Helyenként jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat. Néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, a legmagasabb hőmérsékletek már többnyire 15 fok alatt alakulnak.  

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

péntek (1).jpg

Péntek: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Néhol tartósan ködös időszakok is előfordulhatnak. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak, de a ködös tájakon 10 fok várható. Késő estére 9-11 fok közé hűl a levegő. 

szombat.jpg

Szombat: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett rövid napos időszakok is előfordulhatnak. Kisebb körzetekben tartósan borult időszakok is lehetnek. Elszórtan előfordulhat kisebb eső, futó zápor. A déli szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A legmagasabb nappali hőmérsékletek általában 14-16 fok között alakulnak. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: erősen felhős, vagy borult idő várható többfelé esővel, záporral. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, időnként megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak, a délutáni órákra 10-12 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik a változékony, időnként csapadékos idő. Jelentősebb lehűlés előjelei továbbra sem látszanak, marad az átlagosnál enyhébb idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: nyugodt, csendes, száraz, időjárás