A közelgő front előterében délnyugati áramlással meleg levegő érkezik fölénk, így ma tovább erősödik a nappali felmelegedés, a legmagasabb hőmérsékletek már elérhetik a 20 fokot. A nap első felében még folytatódik a változóan felhős, napos idő, majd a késő délutáni, esti óráktól már megvastagszik a felhőzet.

Holnap a front csapadékzónája alakítja időjárásunkat, így borongós, esőkkel, záporokkal tarkított idő várható, jelentősebb felhőzetcsökkenés csak az esti óráktól valószínű.

Péntektől tartós délnyugati áramlás alakul ki felettünk amellyel több hullámban száraz, egyre melegebb levegő érkezik fölénk.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: eleinte folytatódik a gyengén felhős, napos idő, majd a késő délutáni, esti óráktól fokozatosan megnövekszik a felhőzet. A délnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 15-17 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, jelentősebb felhőzetcsökkenés majd az esti óráktól valószínű. Összességében többfelé várható eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. A délutáni órákra 14-16 fok közé melegszik a levegő.

null

Péntek: változóan felhős, többnyire napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő, helyenként ködfoltok is képződhetnek. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét végéig kellemesen meleg, vénasszonyok nyara jellegű idő várható.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás