A hidegfront az északi tájakat érinti jobban, így Somogy megyében nem várható lényeges időjárásváltozás, legfeljebb átmeneti szélerősödés fordulhat elő. A nappali hőmérsékletek továbbra is 25 fok közelében alakulnak. Holnap még folytatódik a csendes, kellemesen meleg idő, majd szerdától jelentős változás kezdődik időjárásunkban. Napközben ugyanis egy markáns hidegfront közelíti meg hazánkat, ennek hatására erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar.

A hidegebb levegő azonban csak csütörtökre árasztja el térségünket, szerda délután még kevéssel 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő.

null

Kedd: változóan fátyolfelhős, napos idő várható. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak.

null

Szerda: eleinte még előfordulhatnak derült tájak, majd napközben erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél fokozatosan megerősödik. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek még többnyire 22-24 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: csütörtökre jó 10 fokkal hűvösebb levegő érkezik fölénk, a legmagasabb nappali hőmérsékletek már csak 15 fok körül alakulnak. A reggeli, délelőtti órákban még többfelé lehet eső, zápor, majd csökken a csapadékhajlam. A hét további napjaiban kissé erősödik a nappali felmelegedés, az éjszakák azonban átmenetileg egyre hidegebbek lesznek, szombat hajnalban többfelé lehet gyenge fagy.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár