A következő napokban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a jelentős változást okozó frontok elkerülik térségünket. A hajnali ködfoltoktól eltekintve többnyire száraz idő várható, csak néhol alakulhat ki jelentéktelen futó zápor. Délnyugati áramlással melegebb léghullámok érkeznek fölénk a magasban, így kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés, a naposabb tájakon 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: a reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 22-24 fok között alakul. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő.

null

Vasárnap: a több-kevesebb napsütés mellett időnként megnövekedhet a felhőzet, futó zápor azonban csak néhol fordulhat elő. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. A délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: hétfőtől ismét változékonyabbra fordul időjárásunk. Eleinte csak néhány fokkal esik vissza a hőmérséklet, majd csütörtöktől jelentősebb lehűlés érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás