A következő napokban is folytatódik a változékony, mozgalmas idő, a hőmérsékletek azonban néhány fokkal az átlagos felett alakulnak.  Ma a távozó ciklon hidegfrontja alakítja időjárásunkat, lehűlés azonban nem várható, maradnak a 20 fok körüli hőmérsékletek. A reggeli, délelőtti órákban még előfordulhat eső, zápor, majd felszakadozik a felhőzet, kevés napsütésre is számíthatunk.

Szerdán két front közötti csendes, nyugodt idő várható, de a nap második felében már növekedni kezd a felhőzet, csapadék azonban az esti órákig még nem várható. Kissé erősödik a nappali felmelegedés, helyenként már 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökre egy újabb légörvény közelíti meg hazánkat, ennek hatására erősebben megnövekszik a felhőzet és átmenetileg többfelé várható eső, zápor. Napközben aztán fokozatosan csökken a csapadékhajlam, megkezdődik a felhőzet felszakadozása.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: eleinte még előfordulhat eső, zápor, majd napközben megszűnik a csapadék, a délutáni órákban már kevés napsütés is lehet. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. Késő estére 14-16 fok közé hűl a levegő.

null

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett kevés napsütés is lehet. Néhol előfordulhat kisebb csapadék. A délkeletire forduló szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. A délutáni órákra többnyire 21-23 fok közé melegszik a levegő, de néhol 25 fok is előfordulhat.

null

Csütörtök: a hajnali, reggeli órákban még többfelé lehet eső, zápor, majd napközben csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: péntektől vasárnapig nyugodtabb, naposabb idő következik, átmeneti futó záporok kialakulását azonban továbbra sem lehet kizárni. Újabb front majd a jövő hét elején érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás