Északi áramlással továbbra is hűvös, de többnyire száraz levegő érkezik fölénk. A következő napokban is a napsütésé lesz a főszerep, a hőmérsékletek azonban elmaradnak majd az ilyenkor szokásostól.

A hajnali órákra 5 fok alá csökken a hőmérséklet, sőt a tartósan szélcsendes, mélyebben fekvő helyeken gyenge fagy is előfordulhat. Napközben pedig a sok napsütés ellenére sem lesz melegebb 16-18 foknál.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: változóan gomolyfelhős, többnyire napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek általában 2-5 fok között alakulnak, de a talaj mentén többfelé lehet gyenge fagy. A délutáni órákra 15-17 fok közé enyhül a levegő.

null

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg a fátyolfelhőzet. A délkeletire forduló szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 2-5 fok közé hűl a levegő, többfelé lehet talaj menti fagy. Néhol ködfoltok is képződhetnek. A délutáni hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: vasárnaptól az addigi északi áramlás délire vált, így újabb felmelegedés kezdődik, a jövő hét elejétől visszatér a kellemes kora őszi idő. Fokozatosan gyengül az éjszakai lehűlés, napközben pedig ismét 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Folytatódik a nagyrészt napos, száraz idő, átmeneti eső, zápor kedden valószínű.

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás