A következő napokban döntően anticiklonális hatások érvényesülnek időjárásunkban, a változékony időt okozó frontok a Kárpát-medencén kívül haladnak. Többnyire napos, száraz idő várható, legfeljebb az időszak elején, szerdán fordulhatnak elő erősen felhős időszakok, de csapadék ekkor sem valószínű.

Napról-napra egy-egy fokkal emelkedik a hőmérséklet, pénteken már kevéssel 25 fok fölé melegszik a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elvétve előfordulhat futó zápor. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A délutáni hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak.

null

Péntek: túlnyomóan napos, száraz idő várható. Az északnyugati szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. A délutáni órákra 25-27 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén egy gyenge hidegfront súrolja hazánkat, ennek hatására élénkül a légmozgás, csapadék, vagy jelentősebb lehűlés azonban nem várható. A jövő hét közepéig folytatódhat a kellemes, késő nyárias idő.

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár