Az átvonult hidegfront mögött a következő napokban északnyugati áramlás alakul ki felettünk, amellyel átlagos hőmérsékletű, változó nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk. Ma a nap első felében még előfordulhat csapadék, majd szárazabb levegő érkezik fölénk, a délutáni órákban megkezdődik a felhőzet felszakadozása. 

Holnapra nyugalomba jut felettünk a hidegfront, mérséklődik a légmozgás, így hajnalra 10 fok közelébe hűlhet a levegő. Napközben azonban a sok napsütés hatására már ismét 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet, kellemes kora őszies időre számíthatunk. Csütörtökön a nap nagy részében még folytatódik a szép idő, az esti óráktól azonban már egy újabb hidegfront közelíti meg térségünket. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

kedd.jpg

Kedd: eleinte folytatódik a borongós, esőkkel, záporokkal tarkított idő, majd a délutáni órákban várhatóan csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő. 

szerda.jpg

Szerda: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 12-15 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: napközben többnyire napos idő várható, az esti, késő esti óráktól azonban már megnövekedhet a felhőzet. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 12-15 fok között alakulnak. A délutáni órákra 24-26 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: péntekre egy újabb hidegfront éri el térségünket, így ismét mérséklődik a nappali felmelegedés, számottevő csapadék azonban ezúttal nem várható. A hétvégén és a jövő hét elején is folytatódik a változékony, kora őszies idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: eső, lehülés, hidegfront, csapadék, időjárás