Keleti, délkeleti áramlással egyre melegebb, időnként páradús levegő érkezik fölénk, így a hétvégén további felmelegedésre, fokozódó fülledtségre számíthatunk. A napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet és helyenként zápor, esetleg heves zivatar is előfordulhat, de nagy területre kiterjedő csapadék nem várható.

A hőmérsékletek állandósulnak a következő napokban. Éjszakánként 20 fok közelébe hűl a levegő, míg napközben többnyire 30-33 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk majd. A zivatarok környezetében azonban átmenetileg felfrissülhet a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szombat.jpg

Szombat: a napsütés mellett időnként erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. Késő estére 24-26 fok közé hűl a levegő. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, a délutáni órákban elszórtan várható zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. 

hétfő.jpg

Hétfő: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 19-21 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét végéig marad a kánikula, lehűlés előjelei továbbra sem látszanak. A hét elején még előfordulhat zápor, zivatar, majd ezt követően szárazabb, stabilabb levegő érkezik fölénk. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hőhullám, kánikula, hétvége, időjárás