Egy közelgő hidegfront előterében ma még száraz, igen meleg levegő érkezik fölénk, így marad a hőség, sőt kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Holnapra megérkezik fölénk a gyenge front, így változékonyabbra fordul időjárásunk. Több lesz felettünk a gomolyfelhő és szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A megerősödő északnyugati széllel frissebb levegő érkezik fölénk, ennek köszönhetően enyhül a hőség, a nappali hőmérsékletek azonban még így is 30 fok közelében alakulnak.

A kisebb felfrissülés nem lesz tartós, péntektől ugyanis újabb hőhullám közelíti meg hazánkat.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: a napsütés mellett időnként fátyolfelhők jelennek meg az égen, csapadék azonban továbbra sem valószínű. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak, de a déli tájakon rövid ideig 35 fok is előfordulhat. Késő estére 27-29 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: gyakrabban lesz erősen gomolyfelhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órákra 19-21 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak.

null

Péntek: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, csapadék nem valószínű. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén, illetve a jövő hét elején tovább melegszik a levegő, beköszönt a forróság. A jelenlegi számítások szerint a hét közepén érkezhet újabb felfrissülés.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár