A tegnap átvonult hidegfront mögött északnyugati áramlás alakul ki felettünk, amellyel többnyire száraz, átlagos hőmérsékletű levegő érkezik fölénk. Jelentősebb felmelegedés hétfőig még nem várható, a nappali hőmérsékletek a kellemes tartományban, többnyire 25-28 fok között alakulnak. Az időszak elején elszórtan még előfordulhat futó zápor, a későbbiekben azonban egyre kisebb esélye lesz a csapadéknak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szombat: a reggeli órákban helyenként még előfordulhat zápor, zivatar, majd csökken a csapadékhajlam, hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő.

null

Vasárnap: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak.

null

Hétfő: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, csapadék azonban nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 27-29 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét keddtől délnyugatira fordul felettünk az áramlás, amellyel ismét egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Csütörtökig kánikulai melegre, 30 fok feletti hőmérsékletekre számíthatunk. Péntekre azonban újabb hidegfront érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár