Tőlünk délre egy mediterrán ciklon örvénylik, ennek áramlási rendszerében továbbra is meleg, de már növekvő nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk. A magas légköri labilitás kedvez a zivatarok kialakulásának amelyek a nap bármely időszakában, de főleg a délutáni óráktól lehetnek jellemzőek. Az erősebb zivatargócokban akár 50-70 mm eső is lezúdulhat, illetve jégeső és szélvihar is előfordulhat. A hőmérsékletekben nem várható lényeges változás, a növekvő páratartalom miatt azonban fokozódik a fülledtség, elviselhetetlenebb lesz a meleg.

Hétfőre megérkezik fölénk a ciklon hidegfrontja is, így további záporokra, megerősödő északnyugati szélre számíthatunk. A front mögött már frissebb levegő érkezik, ennek hatására megszűnik a kánikula.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délutáni órákban többfelé várható zápor, heves zivatar. A délkeleti szél megélénkül, zivatarokban viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. Késő estére 26-28 fok közé hűl a levegő.

null

Vasárnap: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Többfelé várható zápor, heves zivatar. A délkeleti szél megélénkül, zivatar környezetében viharossá fokozódik. A hajnali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. A délutáni órákra 30-32 fok közé melegszik a levegő.

null

Hétfő: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak, többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. A délutáni órákra 26-28 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét kedden már szárazabb levegő érkezik fölénk, így több lesz a napsütés és átmenetileg kissé erősödik a nappali felmelegedés. Csütörtökön azonban újabb gyenge hidegfront érkezhet.

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár