Gyenge hidegfront vonul át felettünk, amely számottevő csapadékot, vagy jelentős hőmérséklet visszaesést nem okoz. A megerősödő északnyugati szél miatt azonban a tegnapinál kellemesebb lesz a hőérzetünk. 

A front mögött a következő napokban már ismét egy anticiklon alakítja időjárásunkat, azaz folytatódik az eseménytelen, meleg nyári idő. Többnyire a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb átmenetileg növekedhet meg a gomolyfelhőzet. Szerdáig állandósulnak a hőmérsékletek. Éjszakánként kevéssel 20 fok alá hűl a levegő, míg napközben többnyire 29-31 fok közötti maximum hőmérsékletek várhatók.  

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

hétfő.jpg

Hétfő: többnyire napos, száraz idő várható, a reggeli, délelőtti órákban azonban helyenként előfordulhatnak felhős időszakok. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. Késő estére 23-25 fok közé hűl a levegő. 

kedd.jpg

Kedd: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, csapadék azonban nem várható. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. 

szerda.jpg

Szerda: többnyire a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb átmenetileg növekedhet meg a fátyol, vagy gomolyfelhőzet. Az északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hét második felében tovább erősít a kánikula, megjelennek a 35 fok közeli maximum hőmérsékletek. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: strandidő, kánikula, meleg, időjárás