Északi, északnyugati áramlás alakult ki felettünk, amellyel több hullámban hűvös, váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk. A következő napokban folytatódik a kissé változékony, az ilyenkor szokásosnál 5-6 fokkal hűvösebb idő. A nappali hőmérsékletek általában 25 fok alatt alakulnak, éjszakánként pedig a tartósan derült, szélvédett helyeken 10 fok közelébe hűl a levegő.

A több-kevesebb napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is előfordulhatnak, futó zápor azonban csak elvétve alakulhat ki.
Péntek délutántól, estétől kissé nedvesebb légtömeg érkezik fölénk, így várhatóan növekszik a csapadékhajlam.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: többnyire napos idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a fátyolfelhőzet. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak.

null

Péntek: eleinte még előfordulhatnak napos időszak, majd napközben egyre több lesz felettünk a felhő és a délutáni, esti óráktól szórványosan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén is marad a változékony, záporokkal, zivatarokkal tarkított idő. Folytatódik az északi áramlás, így jelentősebb felmelegedés még a jövő hét elején sem várható.

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás