Alacsonyabban fekvő épületrészeket, pincéket, udvarokat és lakásokat öntött el csapadékvíz. Tizenhét helyszínen kellett a tűzoltóknak szivattyúval beavatkozni. Ezen kívül három épületet villámcsapás ért a megyében, kilenc alkalommal pedig útra, épületre és parkoló autókra dőlt fákat távolítottak el a tűzoltók. A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységei órákon át dolgoztak a károk felszámolásán.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Tegnap délután Fonyódon okozott gondot a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső. Tucatnyi bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányító ügyeletére, szinte egy időben.

A térdig érő víz miatt a 7-es főút egy part közeli szakaszát le is kellett zárni a forgalom elől.

A Szent István utcában, egy garázsban egy méter magasan állt az esővíz. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók szivattyúval dolgoztak a kár felszámolásán.

A Hunyadi János utcában egy hivatalból érkezett segélykérés, hogy az épületbe betört a víz, és iratokat, dokumentumokat veszélyeztet. A marcali hivatásos tűzoltók vonulás közben egy vízben elakadt járművet is kiszabadítottak, ugyanis a 7-es főút fonyódi szakaszán 500 méter hosszan térdig ért a víz.

Balatonfenyvesen a Mária utcában fa dőlt egy parkoló autóra, a gépjárművet a marcali hivatásos tűzoltók szabadították ki a fa alól.

Balatonföldváron a Szigligeti utcában fa ágai dőltek rá a villanyvezetékre, a siófoki hivatásos tűzoltók motorfűrésszel távolították el az ágakat.

A délutáni vihar továbbhaladtával pedig Nagyatád, Barcs és Kaposvár térségében is a tűzoltók segítségét kérték a károk felszámolásában.

 

Címkék: katasztrófavédő, kidől, lezár, árvíz, vihar, Balaton, időjárás