Az afrikai eredetű meleg levegőnek még további utánpótlása van, így a következő napokban is folytatódik az ilyenkor szokásosnál melegebb, igazi strandidő. Az anticiklonális hatásoknak köszönhetően a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb elvétve alakulhat ki hűsítő zápor, vagy zivatar.

Szombaton tetőzik a hőség, ekkor már 35 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Az éjszakák sem hoznak jelentős felfrissülést, már a minimum hőmérsékletek is 20 fok felett alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a fátyol, vagy gomolyfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 33-35 fok között alakulnak. Késő estére 26-28 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: napos, száraz idő várható, gyenge délkeleti széllel. A hajnali órákra 20-22 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 33-35 fok között alakulnak.

null

Szombat: többnyire napos idő várható, csak kevés fátyolfelhőzet jelenhet meg az égen. A délkeleti szél helyenként megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. A délutáni órákra 34-36 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: vasárnap már egy hidegfront közelíti meg térségünket, így növekszik a zápor, zivatarhajlam, a nagy meleg azonban csak néhány fokkal mérséklődik. Ezt követően a jövő hét közepéig fülledt, zivatarokkal tarkított idő várható, többnyire 30 fok alatti nappali hőmérsékletekkel.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás