A következő napok időjárását egy hullámzó frontrendszer alakítja, így folytatódik a változékony, záporokkal, zivatarokkal tarkított nyári idő. Egy-egy erősebb zivatargócban felhőszakadás, jégeső és szélvihar is előfordulhat.

A front mögött már kevésbé meleg léghullámok érkeznek fölénk, így tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, a legmagasabb hőmérsékletek már 30 fok alatt alakulnak. A fokozódó fülledtség miatt azonban a ténylegesnél melegebbet érezhetünk.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Hétfő: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Összességében többfelé várható zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. Az északnyugati szél élénk, zivatar környezetében átmenetileg viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő.

null

Kedd: a változóan, gyakran erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütés is várható. Többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk, zivatar környezetében átmenetileg viharos lesz. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak.

null

Szerda: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: csütörtöktől néhány napig szárazabb, stabilabb levegőfajta alakítja időjárásunkat, így több lesz a napsütés és ismét erősödik a nappali felmelegedés. A hétvége időjárása még meglehetősen bizonytalan, de a jelenlegi számítások szerint egy újabb, a mostanihoz hasonló front éri el térségünket.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás