Keleti, északkeleti áramlás alakul ki felettünk amellyel egyre melegebb levegő érkezik fölénk. A következő napokban tovább erősödik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek már az ilyenkor szokásosnak megfelelően alakulnak. A meleg páradús levegő azonban kedvező feltételeket biztosít az erős gomolyfelhő képződésnek, így tartós napsütésre továbbra sem számíthatunk. Elsősorban a délutáni, kora esti órákban alakulhatnak ki záporok, zivatarok melyek közül némelyik akár heves is lehet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szombat.jpg

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak, de a tartósan felhős, borult tájakon 20 fok várható. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: a több-kevesebb napsütés mellett erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet és többfelé valószínű zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Az északkeleti szél élénk, zivatarok környezetében viharos lesz. A hajnali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. A délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő. 

hétfő.jpg

Hétfő: a több-kevesebb napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet és a délutáni óráktól egyre többfelé várható zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. Az északkeleti szél élénk, zivatarok környezetében viharos lesz. A hajnali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 24-26 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő héten további felmelegedés várható, helyenként már 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. A légkör azonban továbbra sem nyugszik meg, így folytatódik a változékony idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: átlagos, csapadék, felmelegedés, zápor, időjárás