A következő egy-két napban egy hidegfront alakítja időjárásunkat, így meglehetősen változékony, szeles időre számíthatunk. Többnyire a felhőké lesz a főszerep és összességében többfelé várható eső, zápor, majd csütörtökön a nap második felében már csökken a csapadékhajlam. 

Az északnyugatira forduló széllel egyre hűvösebb levegő érkezik fölénk, így fokozatos lehűlés kezdődik, főleg csütörtökön már kifejezetten hűvös idő várható. Péntektől javul az idő, melegszik a levegő, a nappali hőmérsékletek már ismét 20 fok körül alakulnak. A több-kevesebb napsütés mellett azonban továbbra is előfordulhatnak záporok. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szerda.jpg

Szerda: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, helyenként azonban rövid időre kisüthet a nap. Többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. Késő estére 14-16 fok közé hűl a levegő.

csütörtök.jpg

Csütörtök: erősen felhős, vagy borult idő várható, legfeljebb az esti óráktól szakadozhat fel a felhőzet. Eleinte többfelé várható újabb eső, zápor, majd a nap második felében várhatóan csökken a csapadékhajlam. Az északnyugati szél erős lesz. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. 

péntek.jpg

Péntek: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Szórványosan valószínű kisebb eső, futó zápor. Az északkeletire forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. A délutáni órákra 18-21 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hétvégétől további felmelegedés várható, a nappali hőmérsékletek már megközelíthetik a 25 fokot. A légkör azonban továbbra sem nyugszik meg, így marad a zápor, zivatarhajlam. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hidegfront, csapadék, eső, időjárás