A következő napokban is folytatódik a meglehetősen változékony idő. Ma két front közötti viszonylag nyugodt idő várható, legfeljebb néhol fordulhat elő futó zápor, vagy zivatar. A több-kevesebb napsütés hatására már 20 fok közelébe melegszik a levegő.

A hétvége első felében még folytatódik a viszonylag meleg, többnyire csapadékmentes idő, majd vasárnaptól egy ciklon hatására egyre többfelé várható eső, zápor.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az esti, késő esti óráktól szórványosan már előfordulhat eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak.

null

Vasárnap: túlnyomóan borult idő várható többfelé esővel, záporral. Az északi szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 14-17 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: vasárnaptól a jövő hét közepéig egy mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, így erősen szeles, csapadékos időre számíthatunk. A csapadék több hullámban érkezik majd, összességében kiadós mennyiségű eső valószínű. A hét második felében várhatóan csökken a csapadékhajlam, megszűnik a tartós eső, helyi záporok, zivatarok azonban továbbra is előfordulhatnak. A hőmérsékletek végig az átlagos alatt alakulnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás