Egy ciklon áramlási rendszerében délkelet felől továbbra is meleg, de időnként már nedvesebb levegő érkezik fölénk. Ma még folytatódik a többnyire száraz idő, majd holnaptól változékonyabbra, csapadékosabbra fordul időjárásunk.

Eleinte csak elvétve fordulhat elő jelentéktelen futó zápor, majd péntekre nagyobb nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk, így az eddigieknél nagyobb területen valószínű eső, zápor. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Átmenetileg mérséklődik a nappali felmelegedés, a mainál 5-6 fokkal hűvösebb idő várható.

Szombatra már szárazabb levegő érkezik fölénk, így több lesz a napsütés és ismét erősödik a nappali felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 14-16 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A délkeleti szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A hajnali órák hőmérséklete 8-10 fok között alakul. A délutáni órákra 14-16 fok közé melegszik a levegő.

null

Szombat: a változóan gomolyfelhős ég mellett hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor, vagy zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: legalább a jövő hét közepéig folytatódhat a változékony, tavaszi idő. Hétfőn újabb csapadékzóna éri el térségünket, így ismét egyre többfelé várható eső, zápor. A hőmérsékletek az átlagosnak megfelelően alakulnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár