Délkeleti áramlással továbbra is meleg, de már kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk. A következő napokban változékonyabbra fordul időjárásunk, de kiterjedtebb csapadék, vagy lehűlés csütörtök estig még nem várható. A több-kevesebb napsütés mellett azonban már erősen gomolyfelhős időszakok is előfordulhatnak és néhol kisebb zápor, esetleg gyenge zivatar is kialakulhat. Az enyhe éjszakákat meleg nappalok követik, a délutáni órákra 20 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

Pénteken nagyobb nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk, így megvastagszik felettünk a felhőzet és az eddigieknél nagyobb területen valószínű eső, zápor. Néhol akár jelentős mennyiségű csapadék is lehet. 
Kissé hűvösebb levegő érkezik fölénk, így mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

 

szerda.jpg

Szerda: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat kisebb zápor, esetleg gyenge zivatar. A délkeleti szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható, legfeljebb elvétve alakulhat ki jelentéktelen futó zápor. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

péntek.jpg

Péntek: gyakran lesz erősen felhős, vagy borult az ég, legfeljebb rövid időre süthet ki a nap. Összességében többfelé várható eső, zápor. A délkeleti szél továbbra is élénk, időnként erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. A délutáni órákra 13-15 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig egy sekély ciklon hatása alatt leszünk. A ciklon áramlási rendszerében enyhe, többnyire nedves levegő érkezik fölénk, így gyakran lesz erősen felhős az ég és időnként esők, záporok, esetleg zivatarok is előfordulhatnak. A hőmérsékletek összességében a szokásosnak megfelelően alakulnak. A tartósan csapadékos helyeken azonban átmenetileg az átlagos alá hűl a levegő, míg a naposabb időszakokban továbbra is 20 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehülés, csapadék, tavasz, változékony, időjárás