A következő napokban is folytatódik a frontokkal tarkított, mozgalmas idő. Hideg és melegfrontok váltogatják egymást, de jelentős lehűlés nem várható, sőt összességében az átlagosnál jóval enyhébb időre számíthatunk. 
Ma egy hidegfront éri el térségünket, ennek hatására  megerősödik az északnyugati szél és elszórtan egy-egy futó zápor is kialakulhat. 
Holnapra kissé visszaesik a hőmérséklet, az erősen szeles időben kevéssel 5 fok alatti nappali hőmérsékletek várhatók és a hajnali órákban többfelé valószínű fagy. 

Szerdán már délnyugatira fordul felettünk az áramlás, amellyel több-fokkal enyhébb levegő érkezik fölénk. Éjszaka még előfordulhatnak gyenge fagyok, napközben azonban ismét 5 fok fölé, helyenként 10 fok közelébe melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

hétfő.jpg

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat futó zápor, esetleg havas eső zápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 5-8 fok között alakulnak. Késő estére 0,+2 fok közé hűl a levegő. 

kedd.jpg

Kedd: napközben felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat futó zápor, hózápor. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A délutáni órákra 2-4 fok közé enyhül a levegő. 

szerda.jpg

Szerda: változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. A délnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A délutáni hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: péntekig, szombatig folyatódik az enyhe idő, majd ezt követően újabb, bizonytalan mértékű lehűlés kezdődik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhe, felmelegedés, csapadék, időjárás