Délnyugati áramlással váltakozó nedvességtartalmú, egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. A következő napokban folytatódik a felmelegedés, ezzel együtt azonban változékonyabbra fordul időjárásunk.
Ma egy gyenge csapadékzóna éri el térségünket, ennek hatására többnyire erősen felhős idő várható, legfeljebb néhol süthet ki rövid időre a nap. Kisebb eső, zápor bárhol előfordulhat, de nagy mennyiségű, kiterjedt csapadék nem várható. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, a délutáni órákra már 10 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

Holnap is folytatódik a változékony, záporokkal tarkított idő, ennek ellenére azonban tovább enyhül a levegő, a kora délutáni órákban már 10 fok feletti maximum hőmérsékletekre számíthatunk.
Szerdára átmenetileg szárazabb és néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik fölénk. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Hétfő: többnyire erősen felhős idő várható, legfeljebb rövid időre bukkanhat elő a nap. Szórványosan várható kisebb eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni órákra 7-10 fok közé enyhül a levegő. A késő esti hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. 

null

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható kisebb eső, futó zápor. A változó irányú szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali minimum hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. A délutáni órákra 10-12 fok közé melegszik a levegő. 

null
 

Szerda: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+3 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A kora délutáni órákra 7-9 fok közé enyhül a levegő. 

null
 

Távolabbi kilátások: a hétvégéig folytatódik a változékony, enyhe idő. Szombaton egy ciklon éri el térségünket, így egyre többfelé várható jelentős mennyiségű eső. A jövő hét elejétől jelentős lehűlés valószínű.

 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: Időjárás, Somogy, Kaposvár