Továbbra is egy anticiklon alakítja időjárásunkat, így folytatódik a csendes, többnyire száraz idő. A magasban és levegő alsó rétegeiben is gyenge az áramlás, azért a következőkben is marad a ködhajlam. Az éjszakai órákban képződött köd azonban a legtöbb helyen még a délelőtt folyamán feloszlik, majd ezt követően többnyire napos, száraz idő várható. Kisebb körzetekben tartósan ködös, borongós időszakok is előfordulhatnak, ezeken a tájakon jóval gyengébb lesz a nappali felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, helyenként azonban tartósan ködös, borongós időszakok is előfordulhatnak. A délnyugati szél kissé megélénkül. A délutáni órákra általában 15-18 fok közé melegszik a levegő, de a ködös, felhős tájakon nem lesz melegebb 10-12 foknál. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: napközben változóan fátyolfelhős, napos idő várható, helyenként azonban tartósan borult, ködös időszakok is előfordulhatnak. A délnyugati szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A délutáni maximum hőmérsékletek többnyire 15-18 fok között alakulnak, de a ködös, ködfelhős helyeken 10-12 fok várható.

null

Vasárnap: a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, kisebb körzetekben azonban tartósan ködös, borongós időszakok is lehetnek. A délnyugati szél megélénkül. Hajnalra 6-8 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A délutáni maximum hőmérsékletek többnyire 16-19 fok között alakulnak, de a ködös tájakon nem lesz melegebb 10-12 foknál.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét végétől északkeleti áramlás alakul ki felettünk, amellyel hidegebb, de továbbra is száraz levegő érkezik fölénk. Fokozatosan mérséklődik a nappali felmelegedés, az időjárás visszaáll a rendes kerékvágásba.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, időjárás, somogy megye