Néhány napig még anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, így folytatódik a csendes, kellemes hőmérsékletű idő. A napsütés mellett már erősebben felhős, vagy ködös időszakok is előfordulhatnak, jelentős csapadéknak azonban továbbra is kicsi a valószínűsége. Napról-napra egy-egy fokkal mérséklődik a felmelegedés, a hőmérsékletek azonban még így is az átlagos felett alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 20-22 fok között alakul, de a tartósabban felhős, párásabb helyeken ennél hűvösebb lesz. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

null

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat kisebb eső, futó zápor. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő, de a derült, szélcsendes tájakon ennél hidegebb is lehet. A délutáni maximum hőmérsékletek 20 fok körül alakulnak.  

null

Péntek: változóan felhős, többnyire napos idő várható. Az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul, de a mélyebben fekvő helyeken ennél hidegebb lesz. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: szombaton már egy hidegfront közelíti meg térségünket, így változékonyabbra fordul az idő. A front mögött vasárnaptól jelentős lehűlés kezdődik, megérkezik az igazi ősz.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időállás, október, ősz, időjárás