A felhőoszlató, leszálló légmozgások hatására túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk, legfeljebb az éjszakai órákban képződhetnek átmeneti ködfoltok. A hőmérsékletek továbbra is az átlagos felett alakulnak. Az éjszakák ugyan egyre hűvösebbek lesznek, napközben azonban a sok napsütés hatására továbbra is 20 fok fölé, sőt egyes helyeken 25 fok köré melegszik a levegő. Az idő előrehaladtával azonban kissé tovább fokozódik a ködhajlam, ami jelentősen befolyásolhatja a nappali hőmérsékletek alakulását. Azokon a helyeken ahol később oszlik fel a köd, vagy a megemelkedett ködből vékony rétegfelhőzet képződik, kevéssel 20 alatti maximum hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

 

null

Vasárnap: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 21-23 fok között alakul. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

null
 

Hétfő: nagyrészt napos, száraz idő várható, helyenként azonban megnövekedhet a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 5-7 fok között alakul, helyenként ködfoltok is képződhetnek. A délutáni órákra 21-23 fok közé melegszik a levegő, de a párásabb helyeken ennél gyengébb lesz a felmelegedés. 

null
 

Kedd: változóan fátyolfelhős, többnyire napos idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 5-8 fok közé hűl a levegő, de az alacsonyabban fekvő tájakon ennél hidegebb is lehet. Az éjszakai órákban többfelé képződhet köd. Kora délutánra 21-23 fok közé melegszik a levegő, de párásabb helyeken ennél gyengébb lesz a felmelegedés. 

null
 

Távolabbi kilátások: a jövő hét végéig folytatódik a mostanihoz hasonló kellemes idő, majd ezt követően fokozatos lehűlés kezdődhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: előre, szalinay, időjárás