Az eseménytelen, kellemes időt okozó anticiklon tartósan a vendégünk  marad, így a változást okozó frontok is messze elkerülik térségünket. A leszálló légmozgások hatására túlnyomóan napos, száraz idő várható, legfeljebb kevés fátyolfelhő jelenhet meg az égen, illetve az éjszakai órákban képződhetnek átmeneti ködfoltok. A hűvös éjszakákat kellemes meleg nappalok követik, a legmelegebb kora délutáni órákra továbbra is 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. A mélyebben fekvő párásabb helyeken azonban ennél valamivel gyengébb lesz a felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szombat.jpg

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A délutáni órákra többnyire 22-24 fok közé melegszik a levegő. A késő esti órák hőmérséklete 13-15 fok között alakul. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: napos, száraz idő várható, csak kevés fátyolfelhő jelenhet meg az égen. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A délutáni maximum hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. 

hétfő.jpg

Hétfő: túlnyomóan napos, száraz idő várható, legfeljebb átmenetileg növekedhet meg a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul, helyenként köd is képződhet. A délutáni órákra 20-23 fok közé melegszik a levegő.

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: egészen a jövő hét végéig folytatódik a mostanihoz hasonló kellemes idő, legfeljebb 1-2 fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kiránduló idő, hétvége, napos, meleg, száraz, időjárás