Tartós déli áramlás alakul ki felettünk, amellyel több hullámban egyre melegebb levegő árasztja el térségünket. A következő napokban fokozatos felmelegedés kezdődik, visszatér a késő nyárias idő. Az éjszakák is egyre enyhébbek lesznek, napközben pedig főleg a déli tájakon 25 fok közelébe melegszik a levegő. Eleinte a napsütésé lesz a főszerep, majd vasárnapra kissé nedvesebb, labilis levegő érkezik fölénk, emiatt valamivel több lesz felettünk a felhő és néhol kisebb zápor, esetleg gyenge zivatar is előfordulhat.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 20 fok körül alakul. Késő estére 11-13 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: változóan felhős, többnyire napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul. A délutáni órákra 21-23 fok közé melegszik a levegő.

null

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor. A déli, délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A délutáni maximum hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét végéig folytatódhat az átlagosnál több fokkal melegebb idő. A napsütés mellett időnként megnövekedhet a felhőzet, átmeneti zápor, vagy gyenge zivatar azonban csak néhol fordulhat elő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: vénasszonyok nyara, október, időjárás